Rektor stiller i Folkeløpet

Rektor ved UMB Hans Fredrik Hoen (t.v) og løypesjef Stian Stensland i Ås IL skryter av terrengløypa og ønsker alle velkomne til å teste den som deltagere i Folkeløpet. Foto: Jo Inge Fjellstad

Når Ås IL arrangerer NM i terrengløp 29.september finner vi rektor ved UMB, Hans Fredrik Hoen, på startstreken i shorts og t-skjorte.

Hoen er kjent for å være en sprek mann, men norgesmesterskapsklassen overlater han til andre selv om det i NM finnes veteranklasser for alle aldre. Da passer det bra at ÅS IL også arrangerer et eget Folkeløp for barn og voksne i alle aldre som en del av NM-arrangementet i Universitetsparken.

–  Vi ønsker at alle som vil skal få prøve den flotte løypa vi bruker i NM. I Folkeløpet som starter rett etter at de siste NM-klassene er i mål vil de opp til 14 år få løpe en runde (2 km), og de fra og med 15 år løpe 2 runder (4 km) i det vakre universitetsområdet. Dette er løpet for de som vil jogge eller gå rundt løypa i lag med venner og kolleger, utfordre naboen, kjenne på de bratte kneikene NM-deltagerne må gjennom eller bare oppleve stemningen med å gå i mål på storplena foran Urbygningen. Her håper vi på stor oppslutning fra folk i Folloregionen både som tilskuere og deltakere i Folkeløpet nå når de beste løperne i Norge kommer til Ås og UMB, sier Stian Stensland som er løypesjef og selv deltar i NM.

Rektor Hoen er også snar frampå med å oppfordre flest mulig til å delta i lag med ham: – Jeg oppfordrer UMB-ansatte og studenter og øvrige Åsinnbyggere til å bli med meg og løpe i Folkeløpet. Spesielt håper jeg å se ordfører i Ås Johan Alnes på startstreken. I Folkeløpet er det viktigste å delta. Vi ved UMB er fornøyde med å ha NM i terrengløp 2012 i UMB-parken. Dette må være tidenes vakreste terrengløype-trasé, og den bør flest mulig prøve.

NM i terrengløp har klasser fra og med 15 år og opp til 100 år og løypelengder på 4, 6 og 10 km. De aller yngste løper 4 km, mens menn senior og til og med 49 år løper 10 km. Friidrett-, ski- og orienteringsgruppa i Ås IL samarbeider om å arrangere NM, og arrangerer også ukentlige løpstreninger for de som ønsker å være med på det. Les mer om det på deres nettside: http://friidrett.asil.no/

Det er stengt for kommentarer.