Hard løype møter europamester Henrik Ingebrigtsen

Blir det hardere for Ingebrigtsen å vinne NM enn EM?

Europamester på 1500m Henrik Ingebrigtsen er en av favorittene når NM i terrengløp lang løype arrangeres i Universitetsparken på Ås lørdag 29.9.

 

–          Vi har ei tøff løype på et sugende underlag. Får vi regn slik det er meldt så blir dette ei løype som virkelig vil skille. Vi er spente på hvordan en mellomdistanseløper som Henrik Ingebrigtsen vil takle ei slik løype og en lengde på 10 km, men han har en vinnerskalle og gir nok alt hele veien. Da påmeldingsfristen går ut først torsdag 27. kan vi ikke allerede nå nevne alle de hardeste utfordrene, men en mann som SK Vidars Sindre Buras som vant 5000m i U-23 EM i fjor er knepen favoritt om han stiller. IK Tjalve har flere gode løpere. Norgesmester fra kortløypa i vår (3 km) Johannes Alnes fra Bækkelaget løp treningsløp i løypa nå på onsdag og har nok en fordel av å kjenne løypa. Dette er også ei løypa som passer ski- og orienteringsløpere godt. Våger noen av de beste derifra seg til Ås så kan nok de hevde seg høyt oppe, sier løypesjef for NM, Stian Stensland i Ås IL.

Grøvdal favoritt. I dameklassen er OL-deltager Karoline Bjerkli Grøvdal (SK Vidar) klar favoritt, og mest spennende er det nok å se hvor fort hun løper på sin 6 km sammenlignet med de beste juniorherrene. I den klassen starter også Sandnes ILs lovende Filip Ingebrigtsen, Henriks yngre bror. Han får hard konkurranse av bl.a. Kristian Blummenfelt som er i verdenstoppen i triatlon i sin klasse og tidligere har vunnet NM terrengløp for junior.

Norges sprekeste universitetsrektor? Til start stiller også rektor ved Universitetet for miljø- og biovitenskap Hans Fredrik Hoen. Hoen er kjent for å være en sprek mann, men norgesmesterskapsklassen overlater han til andre selv om det i NM finnes veteranklasser for alle aldre. Da passer det bra at ÅS IL også arrangerer et eget Folkeløp for barn og voksne i alle aldre som en del av NM-arrangementet i Universitetsparken.

Det er stengt for kommentarer.