Nyskapende «intervallstafett» under NM-terrengløp

Ås IL inviterer til en historisk nyvinning i norsk friidrett søndag 19.april. Da arrangeres det nemlig NM i «intervallstafett» for første gang etter modell fra sprintlangrenn.

Vi er entusiastiske for nå å ha fått sjansen til å arrangere en slik tomanns klubbstafett der hver løper springer 3 etapper á 1 km. Deltagelsen i kretsstafetten har ikke vært all verden. Så vi tror at friidrettstinget sist helg gjorde et klokt vedtak når de nå gjeninnfører klubbstafetten, og samtidig gjør en artig vri med intervallstafett. Diskusjonen blant trenere og utøvere på sosiale medier i går kveld da det ble kjent at man allerede i år kan ha en slik stafett– vitner om stort tro og interesse for denne typen stafett.

– Vi tror at flere og kortere etapper kan være et godt grep, spesielt for å få flere mellomdistanseløpere med på terreng-NM, sier markedsføringsansvarlig for NM, Stian Stensland i Ås IL.

Fakta om stafetten (erstatter annen informasjon her på nettsida, som vil bli oppdatert i henhold): Stafetten er for klubblag; 2 deltakere per lag. Etappelengde 1 km. Hver deltaker løper 3 etapper, totalt 6 km. En klasse for menn senior, og en klasse for kvinner senior (ingen ungdom, junior eller veteranklasse; disse kan imidlertid delta i senior). Klubbene kan stille med så mange lag de ønsker per klasse. Påmelding helt fram til 1 time før start.

Det er stengt for kommentarer.