Ungdomssatsing mot NM i terrengløp

Ungdommene følges opp spesielt når Ås IL arrangerer NM i terrengløp 29.september.

Friidretts-, ski- og orienteringsgruppa i Ås IL ønsker å skape et større treningsmiljø for ungdommer i alderen 15-19+ år som driver med eller har lyst til å starte med kondisjonsidretter.

– Om flere kan trene i lag og mot felles mål så tror vi treningene blir morsommere og bedre, sier trener Henrik Solbu.

Ås IL arrangerer Norgesmesterskap i terrengløp i Universitetsparken lørdag 29.september. Det er en del av klubbens 90-årsjubileum. Arrangementet er åpent for dem som er 15 år eller eldre i år.

– Vi tror at dette kan være et artig mål for flere å trene mot, og at NM på hjemmebane kan skape større aktivitet. At flere idretter trener i lag gjør at miljøet blir større og at det blir sosialt og morsomt å komme på trening. På oppstartstreninga i juni hadde vi 12 ungdommer med, i ettertid har det kommet til flere som er mer eller mindre regelmessige på treningene. I sommer har vi også lagt flere av fellestreningene til NM-løypa slik at man er kjent i traseen før NM. Noen fordeler må man ha av hjemmebane. Vi har fellestreninger gjennom sommeren som et tilbud til dem som ikke reiser bort. Nå etter ferien regner vi med et oppsving i oppmøtet. Vi skal også ha ei samling der vi snakker nærmere om trening og hvordan trener for et slikt løp, sier oppmann Stian Stensland, som også er ansvarlig for NM-løypa.  [artikkelen fortsetter under bildet]

Ungdommene fra langrenn, orientering og friidrett trener nå i NM-løypa i Universitetsparken. Foto: Audun Braastad

På den treningsfaglige siden har Ås IL foruten friidrettstrener Henrik Solbu og oppmann Stian Stensland, også gode støttespillere i Jorunn Rekkedal, Eyvind Høsteland- Solbu og Håvard Tveite som alle har konkurrert for Norge i internasjonale konkurranser i terrengløp, bane og orientering. I tillegg bidrar flere av de eldre aktive med treningsledelse og oppfølging på trening.

NM-løypa

Deltakerne skal løpe en trase på 2 km flere ganger. Løypa går i området rundt Storplena i Universitetsparken, og gjør også en sving oppom Fougnerhaugen.

Distansene i NM

4 km løpes av: Gutter og jenter 15-17 år, kvinner junior (18-19 år) og kvinner veteran 50+ (50 år og eldre)..
6 km løpes av: Menn junior (18-19 år), kvinner senior, kvinner veteran (35-49 år), og menn veteran 50+ (50 år og eldre)
10 km løpes av: menn senior og menn veteran (35-49 år).

Treningstider

Om du har lyst til å være med så bare møt opp på våre treninger. Si gjerne ifra til andre du vet om som trener en del. Vi kjenner ikke alle, og tar imot de som vil være med!

Mandager kl 18.30. Oppmøte utenfor gymsalen Ås ungdomskole. Det løpes 45-50 minutter i rolig eller valgfritt tempo.
Onsdager kl 18. Oppmøte ved klubbhuset Ås Stadion. Det løpes lang- eller kortintervall på grussti, NM-løypa eller banen.
Mer informasjon finnes på friidrettsgruppas nettside http://friidrett.asil.no/

Du kan også kontakte oppmann Stian Stensland, tlf 411 03 617
eller trener Henrik Solbu, tlf 907 60 483.

Det er stengt for kommentarer.